OTKRIVENA PORAŽAVAJUĆA ISTINA O KRIMINALCU POZNATOM KAO "TIHI ČOVEK": 4 godine radio OVO KRIVIČNO DELO, a onda...
Kriminalac, Foto: Prinstcreen/Wales news service

šok

OTKRIVENA PORAŽAVAJUĆA ISTINA O KRIMINALCU POZNATOM KAO "TIHI ČOVEK": 4 godine radio OVO KRIVIČNO DELO, a onda...

53-godišnjak je potpuno nem dok čini krivično delo, tokom policijskog ispitivanja i čak na sudu

Objavljeno:

Možda najbizarniji slučaj jednog kriminalca dolazi nam iz Velike Britanije, a u tamošnjim medijima je poznat kao "Tihi čovek". Čovek je više puta hapšen i osuđivan na zatvorske kazne zbog istog bizarnog zločina, a onda je odbijao da govori sa bilo kim.

Naime, Dejvid Hampsons iz Svonzija jednog dana 2014. godine odlučio je da blokira jednu od glavnih ulica i tako napravio potpuni haos u saobraćaju. Nije se tu zaustavio pa je isto uradio i 2016. i 2017. i 2018. a 2021. je poslednji put osuđen na tri i po godine zatvora zbog ove bizarne "navike" blokiranja puteva.

Osim zbog neobičnosti njegovog nedela, Dejvid je došao i u žižu javnosti jer niko nije uspeo da sazna razlog njegovog nebuloznog ponašanja jer je jednostavno prestao da govori sa svima.

53-godišnjak je potpuno nem dok čini krivično delo, tokom policijskog ispitivanja i čak na sudu. Poslednji put blokirao je ulicu De La Beche prošlog decembra, samo nekoliko koraka od centralne policijske stanice u Svonziju.

Brat otkrio istinu

Međutim, novinari su uspeli da kontaktiraju Džona, Dejvidovog brata, koji je izneo novu potpuno šokantnu priču o bratu! Naime, on veruje da se njegov brat sve vreme pretvara kako bi dobio besplatan smeštaj i hranu - u zatvoru!

- On zapravo nije nem. Nikad ne prestaje da priča. To je vrlo jednostavno zapravo. On je razmaženo derište. Nema tu nikakvog protesta. On to radi samo da bi imao udoban život u zatvoru - rekao je Džon za britanski "The Sun".

A da je ovo zapravo istina utvrdio je i sam sud! Sudija Paul Thomas ga je na suđenju ukorio i rekao mu da ima 'zapanjujuću drskost i bezobrazluk', a porotnici su rekli da je 'nem iz zlobe', a ne 'nem po Božjoj volji'.

Sudija je naložio da Hampson bude podvrgnut psihijatrijskom pregledu zbog njegovog ponašanja, ali je odbio da razgovara sa lekarima. Lekar je kasnije tvrdio da je njegov nem status 'selektivan i nameran' i da postoji mogućnost socijalnih ili finansijskih 'stresova' koji su doprineli njegovom izboru da ne govori.

Međutim, njegov brat sumnja u tu "dijagnozu".

- Nema ništa loše s njim. Glumi nemog, ali mogu vam reći da nije - rekao je Džon.

02:06

AUSTRIJSKA POLICIJA JE ODLIČNO ODRADILA SVOJ POSAO! Stručnjak za visokotehnoloki kriminal pohvalio rad bečkih istražnih organa

(Espreso zabava/Alo/Ena Nenadić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.